AGENDA

Verslag zendingsreis - China

Samen met Daniel Keijzer twee bijzondere weken beleefd in China. Hoewel de winters in Shanghai in principe kort zijn en niet eens zo koud, is het binnen wel vaak erg koud, omdat de huizen niet geïsoleerd zijn en er ook niet gestookt wordt. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben twee weken intensief en bijna elke dag les gegeven aan voornamelijk jonge gelovigen die gepassioneerd zijn om het evangelie te gaan brengen in de uithoeken van China.

Dit bericht is geplaatst op 01-01-2015

Daniel kon vanwege zijn Joodse achtergrond veel vertellen over de wortels van ons christelijke geloof. Daarnaast hebben we ze vooral uitgedacht in de gaven van de geest en hebben we voor heel veel zieken gebeden. God bevestigde Zijn Woord met veel wonderen. Maar er vloeide ook heel veel tranen. De liefde van q God de Vader is iets wat velen nog niet kennen en daarom hebben we naast de gaven van de geest ook vooral daarover gesproken. In de tweede week zouden we naar Harbin gaan, een stad in het noorden van China, dicht bij de Russische grens. Maar toen er een aantal geestelijke leiders in Harbin werden opgepakt, omdat men vermoedde dat onze contactpersoon daarbij zou zijn, hebben we uit veiligheidsoverwegingen de reis geannuleerd.

In plaats daarvan zijn we twee dagen naar Xuzhou gegaan, een andere grote stad, zo’n 700 km boven Shanghai. Daar betoonde God zich op een krachtige wijze toen we baden voor de vervulling met de Heilige Geest. We stonden letterlijk onder een open hemel. Mensen werden diep aangeraakt en God bevestigde Zijn Woord met het ene wonder na het andere. Rugklachten, astma, huidziekten, darmklachten, enzovoorts. Velen getuigden direct van hun pijn te zijn verlost nadat we ze de handen hebben opgelegd. We hebben ze daarna geleerd dat het nu hun beurt is om de gaven van Gods Geest te gebruiken om te bidden voor de zieken om zo Gods liefde en Zijn genezende kracht te verspreiden. We waren nog niet vertrokken of men vroeg al wanneer we weer zouden komen. We nemen hun verzoek in overweging, want wat een voorrecht om dit mooie werk te mogen doen en mensen in contact te brengen met Jezus.

Moe maar voldaan keerden we terug naar Shanghai waar we nog een paar genezingsdiensten hadden. Deze reis werd wel op een heel bijzondere manier gekenmerkt door wonderen en genezingen. We zijn gelijk al weer teruggevraagd en zullen dat t.z.t. vast ook wel doen. China lijkt overigens wel heel open, maar vergis je niet, het is nog steeds een communistische dictatuur en christenen hebben het niet makkelijk. Vooral mijn vriend Joshua niet, die de zwarte lijst staat van de politie staat. We vragen u daarom speciaal gebed voor Joshua die elk jaar zo’n 100 nieuwe zendelingen traint en uitzend in China. Ook wil ik alle sponsors bedanken die ons financieel gesteund hebben en zo deze reis mogelijk hebben gemaakt. Namens onze Chinese vrienden heel hartelijk dank voor jullie gebeden en gaven.