Bekijk dit bericht in uw browser


Heilbode Nieuwsupdate maart 2020

In deze brief: Overdenking  - Healing Gospel Truck - Bijbels - Miljoen-Zielen-Campagne - Boeken - Familie-nieuws


Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten,
overnacht in de schaduw van de Almachtige.

Psalm 91:1


Beste v
rienden,

Wie had een maand geleden kunnen denken dat de hele wereld in de ban zou zijn van het Coronavirus. Er is zoveel angst voor dit onzichtbare piepkleine bactierietje dat zoveel ellende, ziekte en zelfs de dood veroorzaakt. De beurzen kleuren bloedrood en de economie draagt in een ernstige crisis te geraken. Streken, steden en zelfs hele landen gaan op slot. De komende maand kunnen christenen zelfs niet eens meer samenkomen als men meer dan 100 mensen in een gemeente heeft.

Sommige zeggen dat het een designer-virus is, ontworpen in een Chinees labaratorium om wellicht eens als biologisch wapen in te zetten, maar dat het per ongeluk is ontsnapt. Ik weet niet of dit waar is, en het doet er ook niet toe, want al is het zo, dan veranderd deze kennis nog niets aan de huidige situatie. De geest is immers al uit de fles om het spreekwoordelijk zo te zeggen. Het kwaad is al geschied en de vraag is hoe krijgen we er weer controle over.

 

Het lijkt gewoon niet te lukken en daarom is het nu officieel tot pandemie verklaart. En deze pandemie veroorzaakt grote onzekerheid en radeloze en angst over de hele wereld. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Integendeel, ik wil mijn aandacht niet op het probleem richten, maar juist op een antwoord, op "HET" antwoord. En dat antwoord is in Gods Woord.


Want onze God is niet in paniek. HIj heeft nog steeds alles onder controle. Ik geloof dat deze pandemie ons christenen juist gouden kansen biedt om nu de boodschap van hoop, troost en verlossing wereldkundig te maken en zoveel mogelijk mensen te wijzen op de Here Jezus Christus. Onze Verlosser die zegt: roep mij toch aan in de dag der benauwdheid en ik zal u uitredden en tot ere brengen.

Veel kerken zijn de komende weken gesloten. En we weten niet hoe het daarna zal gaan. Juist nu, nu er des te meer behoefte is om naar Gods huis te gaan en woorden van hoop en geloof te horen om bemoedigd te worden en om samen Gods aangezicht te zoeken, wordt dit door de huidige maatregelen onmogelijk gemaakt. Ik heb zelf ook al een paar afzeggingen gehad voor spreekbeuren. Maar ik heb juist nu een boodschap. Een geweldige boodschap van hoop, troost en bemoediging. Deze boodschap staat inmiddels op mijn You-Tube kanaal en op mijn facebook pagina. Maar ik wil onze eigen achterban persoonlijk een hart onder de riem steken. Vandaar dat ik deze boodschap via deze brief aan u stuur.
Klik hier om mijn boodschap te horen en te zien.  Of klik op de foto rechts. En...voel u vrij deze door te sturen naar vrienden en bekenden en geliefden omdat we zo velen mogen troosten en bemoedigen.

Want de tijd is kort en de oogst is groot, maar arbeiders zijn er weinig - Lukas 10:2. Daarom willen zoveel mogelijk mensen bereiken met deze hoopvolle boodschap van Gods liefde. We willen eigenlijk dat alle mensen zullen delen in de zegen van onze God Lees daarom vooral ook ons verslag van India waar we op dit moment een grote oogst zien binnenkomen, ondanks de toenemende tegenstand en vervolging van christenen. In dienst van onze komende Koning.
                                                                                                                                                                                          Jaap Dieleman
 


Verslag: Healing-Gospel-Truck - India
Bijna anderhalf jaar geleden zijn we begonnen met onze Healing-Gospel-Truck, die sindsdien bijna elke week 5x is uitgereden om mensen te bereiken in de meest afgelegen dorpjes van India. In die periode hebben we bijna 100.000 mensen mogen bereiken met de hoopvolle boodschap van Gods liefde en meer dan 50.000 mensen hebben voor Jezus gekozen. Ondanks de toenemende druk en vervolging in India, zien we zo'n honger en zo'n openheid. We ervaren dat er nu een grote oogsttijd is aangebroken.We zijn dankbaar voor de vrienden die ons een 2e Healing-Gospel-truck hebben geschonken. Inmiddels hebben we ook een 3e truck gekregen, die nu in aanbouw is en binnenkort zal worden ingezet om nog veel meer zielen te kunnen oogsten. Maar dubbele inzet brengt ook dubbele kosten met zich mee, dat wil zeggen zo'n € 4000,- per maand voor beide trucks. Daarom zoeken we OOGSTPARTNERS, die ons helpen om de grote oogst NU binnen te halen. Wilt u onze partner worden en ook een avond voor uw rekening nemen? Een avond kost € 100,- maar we bereiken daar zeker 100 beslissingen voor Jezus mee. Zou het niet prachtig zijn dat ook kerken een maand voor hun rekening willen nemen om samen met ons te oogsten?
Wilt u meedoen, klik dan hier als u partner wilt worden want samen kunnen we zo een grote oogst binnenhalen. Hartelijk dank! Hiernaast een promo van de Healing-Gospel-Truc. Klik op de foto om het filmpje te zien.

5000 Bijbels voor de nieuwe gelovigen
PictureDe nieuwe gelovigen zijn gedoopt en komen nu in onze kerkjes. Alhoewel een deel van hen niet kan lezen, willen we elk gezin voorzien van een Bijbel. Ik zal nooit vergeten dat ik een Hindoe een Bijbel gaf en hem vertelde: "in dit boek is licht, in dit boek is leven, en in dit boek is liefde, het is onze grootste inspiratie-bron voor ons werk hier in India!" Hij nam het aan als een kostbaar geschenk en bedankte me zeer uitgebreid. Thuisgekomen zei hij tegen zijn vrouw: "Ik heb dit boek gekregen van de man van God en hij zegt: In dit boek is leven, licht en liefde! En daarom ga ik dit boek volgen! Hij opende zijn hart voor Jezus en is nu een kind van God. Hoe belangrijk dat wij deze nieuwe gelovigen een Bijbel kunnen geven. Een bijbel kost €5,-.  

We hebben inmiddels 5000 Bijbels uitgedeeld; een forse investering van € 25.000, - Wilt u ons helpen hen te voorzien van het levende brood door een aantal bijbels voor uw rekening te nemen? Maak dan hier een gift over met de vermelding 'bijbels'  Hartelijk dank!

EEN-MILJOEN-ZIELEN-CAMPAGNE!!!
Het succes van de Gospel Trucks is geweldig. Afgelopen maand (januari 2020) waren er geen 2000 beslissingen voor Jezus, maar zelfs meer dan 3000. En we willen meer mensen bereiken. Zoals Jozua het beloofde land in kaart bracht en de stammen hun erfdeel toewees, zo hebben wij naar de kaart van Tamil-Nadu gekeken, een van de 28 staten in India waar wij werkzaam zijn. Een staat met meer dan 80 miljoen mensen, verdeeld over 32 districten. We willen in elk district een Gospel-Truck ‘zaaien’ en in de grote zelfs twee. Dit is verreweg de grootste uitdaging voor onze bediening tot nog toe. Want 40 trucks kosten ons bij elkaar € 1.000.000, -. Maar daar bereiken we dan ook 1 miljoen zielen per jaar mee. De operationele kosten van deze trucks zijn eveneens 1 miljoen euro per jaar. We hebben het eerste jaar dus 2 miljoen nodig en daarna elk jaar 1 miljoen.

De grootste uitdaging
Sommige zeggen: “Waar ben je aan begonnen? Ben je wel goed wijs?” Lieve vrienden, dat zeiden ze ook toen we besloten om 50 kerkjes te bouwen en honderden waterputten te slaan. En die staan er nu allemaal. Het is niet mijn werk, maar Zijn werk. Ik zeg dan ook: "als het mislukt, is het mijn fout, maar als het lukt weet iedereen dat dit Gods werk is!". Beveel de Here uw werken en Hij zal het u doen gelukken. We hebben het eerste jaar dus een miljoen nodig om de trucks aan te schaffen en vervolgens elk jaar een miljoen om ze het werk te laten doen. De vraag is: wie wil ons daarbij helpen? Elke ziel is onbetaalbaar voor God, maar omgerekend kost het ons €1,- per ziel. Iedereen kan dus een bijdrage leveren, ook al is het maar om een ziel te bereiken. Hoeveel kunt en wilt u er voor uw rekening nemen? Of wilt u (met uw bedrijf) een truck sponsoren, of een avond verzorgen in een dorpje in India waarbij gemiddeld zo’n 200 mensen tot Jezus komen? Klik hier als u een gospelavond wilt sponsoren op een andere wijze ons wilt helpen met het binnenhalen van deze kostbare ‘oogst’ Dank u wel!
 

Zendingsreis - Liberia 17-23 november 2020
Ruim 20 jaar geleden kreeg ik een droom over Liberia, maar het duurde tot eind vorig jaar toen deze droom werkelijkheid werd en ik met David de Vos mee ging naar Liberia. Daar kreeg ik contact met Billy Bimba die mij uitnodigde voor een FIRE-conferentie en een leidersconferentie. Tijdens deze reis werd de visie geboren om een nationale mannen en vrouwen conferentie te organiseren onder de naam: "A moral revolution" die hard nodig is in Liberia. Onze vrienden zijn onvoorstelbaar enthousiast en zijn begonnen met de eerste voorbereidingen. Ik heb €5000,- gestuurd om 2 van mijn boeken in het Engels te drukken. "Echte Man" en "Apostolische Vaderschap". We willen deze boeken in de handen van alle leiders geven om zo een morele revolutie op gang te brengen, te beginnen bij de kerkleiders en samen zo een diepe impact op de Liberiaanse samenleving te hebben.

We verwachten zeker 1.000 pastors te bemoedigen en toe te rusten. Bidt u met ons mee en wilt u helpen om hen te sponsoren?  De kosten voor zijn €25,- per pastor. Wilt u ons helpen om hen te zegenen door een of meerdere pastors te sponsoren of door een donatie te doen ten behoeve van deze outreach? Klik dan hier om direct te doneren! Bij voorbaat dank voor uw steun. U kunt ook overmaken door uw bijdragen te storten op ons bankrekeningnummer NL46INGB0005169971 van St. de Heilbode o.v.v. "LIBERIA".

             Webshop - Nieuwste uitgaven! - Webshop - Nieuwste uitgaven! - Webshop - Nieuwste uitgaven! - Webshop - Nieuwste uitgaven!

 

 

Het mysterie van de Opname, een uniek boek over het mysterie van de gelovigen die in een ondeelbaar ogenblik worden opgenomen. Wordt bemoedigt door deze hoopvolle boodschap uit Gods Woord. 

Prijs € 15,- 

 

Dit fantastische boek over de geweldige beloften en voorrechten van het nieuwe verbond was uitverkocht maar is weer bijgedrukt. Fascinerend, troostrijk en zeer bemoedigend. Van harte aanbevolen.

Prijs € 18,95

 

Het nieuwste boek van Jaap Dieleman over het mysterie van het getal zeven. Zeer profetisch en actueel voor de tijd waarin we nu leven, om te zien hoe God Zijn eeuwige plannen uitvoert.

Prijs € 15,-

 


Familie-nieuws
Op dit moment geen grote bijzonderheden in ons gezin. Behalve dan het grote nieuws dat we dit jaar weer verrast zullen worden met een nieuw kleinkind. Dat wordt dan ons achtste kleinkind. We kijken er met grote verwachting naar uit. In mijn dagelijkse ochtendwandelingen, zie ik inmiddels de eerste voorjaarstekens al weer in de natuur. Het heeft echter al zo lang en zo veel geregend dat we nu wel verlangen naar een beetje zon. Dank weer voor jullie betrokkenheid, gebeden en giften waardoor we ons werk onbezorgt kunnen blijven doen. God zegen.

                                                                                                                                                               Jaap & Antje Dieleman

   
 

St. de Heilbode  |  Boomkleverlaan 263  |  3893-JW  I  Zeewolde  |  Tel: 085-1043412
Email: info@heilbode.nl   |  Site: www.heilbode.nl  |  Bank  IBAN: NL46INGB0005169971

Dit was een nieuwsbrief van Stichting De Heilbode
Afmelden | Wijzigen