Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser


Heilbode Nieuwsbrief Augustus 2016
 

 

 

       In deze brief:  Overdenking  - Verslag Maleisie - Nederland - Nieuwste uitgaven - Familie nieuws


Want zie, Ik schep een nieuwe hemel en een nieuwe aarde; aan wat vroeger was,
zal niet gedacht worden, het zal niemand in de zin komen.

Jesaja 65:17

Beste vrienden,                                                                                      
Als je naar de wereld om je heen kijkt, zou je bijna het geloof verliezen dat dit ooit nog eens zal gebeuren. Maar het goede nieuws is, dat het echt gaat gebeuren. Niets en niemand kan deze belofte ongedaan maken. Het is een onvooraardelijke belofte van de Schepper van hemel en aarde. Hij is de Alpha en de Omega, het begin en het einde. Hij heeft vanaf het begin voorzegt dat het zou gebeuren en al wat Hij zegt zal geschieden. Laat je hoop in deze prachte belofte door niemand roven. Zie niet op het zichtbare, maar kijk met ogen van geloof naar Gods belofte want het komt helemaal goed met deze oude wereld en met iedereen die zijn hoop op God heeft gesteld.

Dat is de zekere hoop voor hen die leven in de verwachting van de komst van Christus. Hij zal duizend jaar op deze oude aarde gaan regeren. De leeuw zal gras eten als een rund. Koe en beer zullen samen weiden. Een kind zal spelen bij het hol van een adder en lam en leeuwen zullen samen grazen. Een sprookje... zeg je! Welnee, absolute waarheid, een hemelse realiteit die op aarde neer zal dalen als Jezus terugkomt. Dan zal er geen misgeboorte meer zijn en zullen kinderen niet vroegtijdig meer sterven. Een jongeling zal als honderdjarige sterven, en mensen zullen zo oud worden als de bomen. Dat wil zeggen dat velen duizend jaar of ouder zullen worden. Geloof je dat echt, Jaap?  Absoluut! Zo duidelijk voorzegt door de Almachtige God. 

Dat is de zekerheid van het geloof, en alle wonderen die God nu al doet, zijn nog maar slechts de vooruit geworpen schaduwen van wat straks komen gaat. Nu zien we nog niet iedereen genezen en is de wereld nog vol leiden en vol duisternis, maar dan zal gerechtigheid de aarde bedekken zoals de wateren de bodem van de zee. Dan zal de woestijn bloeien als een roos en de zeeen zullen weer gezond worden. Vrede en gerechtigheid zal regeren en de aloude droom van een prachtige wereld vol vrede zal dan werkelijkheid zijn. Niemand weet precies precies wanneer dit zal gebeuren, maar het zal niet lang meer duren voordat Jezus terugkomt en afrekend met het kwaad in deze wereld. Dan zal deze droom werkelijkheid zijn en zal de heerlijkheid van God de ganse aarde bedekken. Wat een heerlijke en troostrijke belofte. Wat een stimulans om mensen te vertellen over onze Verlosser, Jezus de Messias die spoedig komen zal. Er is nu geen mooier werk denkbaar dan mensen in contact te brengen met die grote Koning en dat doen we dan ook met alles wat in ons in. Daarom wil ik u aansporen om Hem aan te roepen, Zijn aangezicht te zoeken, uw vertrouwen geheel op Hem te stellen, want dan is er een schitterende toekomst. (Overdenking uit: "kunnen deze beenderen herleven?")                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Jaap Dieleman


Verslag – Maleisie Augustus 2016
Deze keer geen dagenlange reis door modderige wegen in de jungle van Bornea, maar wel twee schitterende conferenties in Oost-Maleisie. De eerste in Sarawak, in het stadje Sri Aman. De liefde en de toewijding van deze eenvoudige mensen is gewoon hartverwarmend. Je kunt blijven gieten. Ze drinken elk woord in. Gods tegenwoordigheid zo krachtig en sterk aanwezig. Velen werden diep aangeraakt door Gods Geest en vielen door de krachtige aanraking van de verrezen Christus. Heerlijke wonderen van genezing, van Gods aanraking en mensen die zich opnieuw volledig aan Hem overgaven. Wat een voorrecht om deze mensen te dienen, toe te rusten en uit te dagen om het goede nieuws te verspreiden. Zo'n 30 mensen waren getraind en ordained om als zendelingen uit te gaan in de jungle van Sarawak. Wij mochten ze de handen opleggen en de kracht van Gods Geest over hen vrijzetten.

      Vriendschap met jong en oud.    -    Pst. Peter en Dorai die mij hielp  -      Met de jeug van Sri Aman     

Na de gezegende tijd in Sarawak vloog ik terug naar Kuala Lumpur om twee dagen later weer door te vliegen naar Sabah. Sabah ligt te noorden van Sarawak en is een paar keer groter dan Nederland. Er wonen zo'n 3 miljoen mensen en ik ging om in Kota Kinabalu te spreken in een nationale leidersconferentie van kerkleiders. Zo'n 300 tot 500 leiders waren uit heel Sabah gekomen en ik heb gesproken over vaderlijk leiderschap naar aanleiding van mijn boek "Apostolisch Vaderschap". Drie dagen van intensief onderwijs over God onze Abba die wil dan zijn geestelijke zonen, en kerkleiders Zijn hart kennen. Iets wat de meeste voorgangers niet kennen. Zo vaak formeel, statig en afstandelijk, maar door het onderwijs brak het ijs. Aan het eind kwamen honderden leiders naar voren en waren in tranen geroerd en geraakt. Welicht voor het eerst drong het besef door dat ze vaders voor Gods kinderen mogen zijn, maar dat ze allereerst zelf een kind van de Vader moeten worden. Velen huilden in onze armen toen we met hen baden. De hemel brak open, God deed iets nieuws. Het was buitengewoon en zeker voor herhaling vatbaar. Ik ben dan ook alweer teruggevraagd om nog zo'n conferentie te doen in Kuala Lumpur. Bovendien zagen we ook nog zo'n zes mensen tot geloof komen, alhoewel het helemaal geen evangelisatiediensten waren. 

   Veel leiders kwamen naar voren en ontvingen voor het eerst onder tranen een aanraking van Vaders liefde

  
           In gebed met pastor James        - Foto met het leidersteam van Sabah   - Pastor Saul bedankt Edwin 

Na de conferentie heb ik zondag nog gesproken bij pastor Charles en terug in Kuala Lumpur een meeting gehad met het schitterende pioniersteam van ICM International Christian Mission, geleid door mijn dierbare vriend Edwin Marsden. Bij deze werkersmeeting werden we bovendien verrast met de komst van onze vrienden Paul en Ruth Ai, die in november weer naar Nederland komen. Paul zal de spreken op de ManArise conferentie. Voor uw informatie: Maleisië is een Moslimland en er is een toenemende weerstand tegen het evangelie. Maar onder de druk van deze omstandigheden, gebeuren er juist geweldige wonderen. Ook zijn we dankbaar voor hen die ons financieel steunen voor dit soort reis. U kunt hier online doneren. Hartelijk dank!

  
Met Daniel en zijn vrouw           - Met Paul & Ruth Ai en Edwin  -        Met happy Pastor Charles


Activiteiten in Nederland 
Op 16 augustus ben ik weer veilig geland in Nederland. En ook hier staat er weer het een en ander op de agenda dat de moeite waard is. Voor degene die willen weten waar ik spreek, kijk dan hier in mijn sprekersagenda waar u een overzicht vind van de geplande spreekbeurten en wees welkom in deze diensten om bemoedigd en geïnspireerd te worden. Een paar activiteiten wil ik persoonlijk onder uw aandacht brengen. Zoals de conferentie in Hardinxveld, een speciale dienst in Wormer en de jaarlijkse ManArise conferentie. Ook komt Paul Ai naar de ManArise conferentie maar hij zal ook nog op andere plaatsen spreken. Hou onze agende in de gaten voor de details die nog zullen volgen. 

   


WEBSHOP - Nieuwste uitgaven!

 

 

Kunnen deze beenderen herleven? een profetische boek 
over eindtijd, Israel en Gods plan voor deze wereld, met een sterk licht op wat er nu in de wereld om ons heen gebeurd. Ook te verkrijgen als luister CD. 

  Prijs € 15,- 

 

Terug naar de toekomst, is een boek over de beproevingen van Job. Een boek dat antwoord geeft op vragen over beproevingen, onrecht en lijden. Vragen waarmee wij worstelen als alles misgaat en er geen uitkomst lijkt.

  Prijs € 15,- 

 

Gekocht en betaald, het nieuwe boek van Jaap Dieleman. Een inspirerende boodschap over de trouw van God aan Zijn verbond met ons. Nog even geduld want het verschijnt binnenkort. Houd de website dus in de gaten.

  Prijs € 15, - 

 


Gods cadeau voor anderen - en een gift voor u! 
Onze passie is: zielen winnen voor Jezus! In India, China, Afrika, maar ook in Nederland. We willen alles doen om mensen waar dan ook te winnen voor Jezus. Ja, het evangelie is gratis, maar het kost wel veel geld om dit goede nieuws te verspreiden en anderen Gods grootste cadeau, Zijn Zoon, te geven. Maar elke ziel is het waard en juist daarom zoeken we partners die hierin willen investeren. Wilt u onze partner worden? Meldt u hier dan aan! Als nieuwe partner, krijgt u als blijk van dank een boek naar keuze. We zien uit naar uw reactie. Hartelijk dank!
 


Familie nieuws
De vakantie loopt al weer op z'n eind en het nieuwe seizoen begint. Antje en ik zijn er ook lekker even tussenuit gegaan. Heerlijk genoten van de zon, de zee, elkaar en van ons mooie Nederland. Onze kinderen zijn en blijven de grootste rijkdom in ons leven. David en Joyce zijn verhuisd en hebben nu een prachtig plekje aan de haven gevonden. Daniel en Jonne zijn verrijkt met hun tweede zoon: Manoach Manuel. Een schitterend ventje en hij groeit ontzettend hard. Wat een rijkdom en vreugde om hem erbij te hebben (zie foto, zo vader zo zoon).

De CD van Jozua is al gelanceerd. Jonne en Joyce verwachten binnenkort hun nieuwe CD te lanceren. Enfin, u hoort nog wel wanneer dat precies zal gebeuren. Jonathan en Grace komen binnenkort weer een weekendje over uit Zeeland en dan kunnen we van hun drie prachtige meiden genieten. Ook Joel is bezig met een CD en veel optredens. We hopen dat hij nu snel zijn rijbewijs zal halen, want als muziekant zonder vervoer is vaak erg omslachtig. Zijn theorie heeft hij al binnen, nu dus de praktijk nog. Veel zegen Joel we bidden voor je! We zijn God dankbaar dat het onze kinderen goed gaat. We wensen al onze partners ook dit geluk toe. Gods zegen en tot de volgende keer!

                                                                                                                                      Jaap & Antje Dieleman


St. de Heilbode  I  Boomkleverlaan 263  I  3893-JW  I  Zeewolde  I  Tel: 085-1043412
Email: info@heilbode.nl   I  Site: www.heilbode.nl  I  Bank  IBAN: NL46INGB0005169971