Bekijk dit bericht in uw browser

 


Heilbode Nieuwsbrief - november 2017
 

In deze brief:  Overdenking  - Healing Gospel Truck - Zendingsreizen - Nieuwe uitgaven -
NL-Agenda - Familienieuws 


Gaat heen, eet lekkernijen en drinkt zoete dranken en zendt aan ieder voor wie niets bereid is,
een deel, want deze dag is voor onze Here heilig: weest dus niet verdrietig,
want de vreugde in (van) de Here, die is uw toevlucht

Nehemia 8:11


Beste vrienden, 
God gebood de teruggekeerde ballingen om niet verdrietig te zijn maar lekkere dingen te eten en zoete drankjes te drinken. Het was eigenlijk een bevel van God, Hij wilde geen sombere gezichten zien. Maar God geeft geen opdracht die we niet kunnen uitvoeren. Hij voorziet bij Zijn opdracht ook in de kracht om het te doen, want Hij zegt dat de vreugde in de Here onze toevlucht is. In een andere vertaling staat: de vreugde VAN de Heer is uw kracht. Het is dan ook niet onze vreugde, maar Gods vreugde die Hij in ons uitstort. Jezus bad voor precies hetzelfde tijdens het Hogepriesterlijke gebed toen Hij zei: "maar nu kom Ik tot U en Ik spreek dit in de wereld, opdat zij ten volle MIJN blijdschap in zichzelf mogen hebben" (Joh. 17:13). Het is ZIJN blijdschap in ons. En die blijdschap is goddelijk, bovennatuurlijk, onbeperkt, onbegrensd. Wie wil dat nu niet?

We zien twee belangrijke aspecten in deze tekst. Ten eerste dat Jezus dit in de wereld sprak. Dat betekent dat hetgeen Hij sprak, dus belichaamd moet worden in de wereld en zijn effect moet hebben op de wereld. Hij spreekt dan over Zijn blijdschap die Hij ten volle aan ons in deze wereld wil geven. Het is dus niet iets voor later in de hemel, of iets geestelijks om slechts in de kerk te beleven, maar het is een blijdschap die Hij hier en nu in deze wereld aan ons wil geven. Dat is de vreugde van het heil, de vreugde van vrijheid en verlossing. Dat is een blijdschap die ons aangezicht doet glanzen van de heerlijkheid des Heren. Een blijdschap die omstanders met verbazing vervult, zozeer dat velen in Jezus gaan geloven. 

Gods blijdschap is onvoorstelbaar, want God is in alle eeuwigheden nog nooit neerslachtig of depressief geweest. Immers, eeuwige vreugde is voor Zijn aangezicht. Ja, Gods blijdschap is oneindig veel groter dan al onze problemen, lasten en moeiten. Terwijl Jezus weende en bloed zweette, bad Hij dat wij TEN VOLLE ZIJN blijdschap in onszelf zouden hebben. God wil dus dat wij helemaal VOL zullen zijn van ZIJN blijdschap zodat de wereld ziet en gelooft dat God Zijn zoon gezonden heeft. Immers, hoe zouden wij ambassadeurs van de blijde boodschap kunnen zijn, als we zelf niet vol zijn en overlopen van die goddelijke vreugde. Bovendien is Gods vreugde een geweldig medicijn voor ons lichaam. Vreugde is de krachtbron van onze boodschap: de blijde boodschap van Gods verlossing! Daarom zegt Paulus: Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u! Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend (Phil. 4:4-5).  

Wat een heerlijke boodschap en wat een geweldig voorrecht dat wij dit positieve geluid altijd mogen en kunnen laten horen. Ik hoop dan ook nog velen tot heilige jaloersheid te prikkelen met Gods vreugde. En als ze me vragen wat voor 'spul' ik gedronken heb, kan ik met trots vertellen dat ik gedronken heb van de nieuwe wijn van Gods Geest. Dat is de blijde boodschap voor de wereld  totdat de bazuin zal klinken en Jezus terugkomt. Proost!
(een bloemlezing uit Jaaps nieuwste boek)
                                                                                                                                                     Jaap Dieleman


Project: The Healing Gospel Truck

In ons vorige schrijven hebben we dit project gelanceerd. Tot op heden is er d.m.v. donaties en toezeggingen al bijna € 20.000,- binnengekomen. We hebben nu nog € 5.000,- nodig. Wie helpt ons?

We hebben onze reserves aangesproken en hebben het hele bedrag al overgemaakt, zodat we niet hoeven te wachten tot het geld binnen is voordat we de truck kunnen kopen, want we geloven dat de tijd kort is, en dat er haast geboden is. De truck is al in aanbouw, zodat we hem ook zo snel mogelijk kunnen inzetten.

De visie achter deze truck
De meeste Dalits (de onaanraakbaren van India) wonen in kleine dorpjes. Met een grote campagne bereiken we deze geisoleerde mensen nooit. Daarom willen we in die dorpjes gospel-crusades houden. Om die reden hebben we de 'Healing Gospel Truck' gekocht, die straks volledig is uitgerust met podium, licht, geluid, generator, scherm voor filmvertoning etc. Met deze truck kunnen we elke maand 20.000 mensen bereiken met het goede nieuws van Jezus. We sparen zo veel tijd en geld want we kunnen de truck binnen een half uur opzetten en weer afbreken om naar het volgende dorp te gaan. We kunnen per jaar 250.000 mensen bereiken. De truck kost € 25.000,- en we hebben nu dus nog maar € 5.000,- nodig. 

Wilt u meehelpen om deze onbereikte mensen te bereiken? Voor elke €100,- kunnen wij dus 1.000 mensen bereiken. Stel je voor wat voor impact jou € 100,- wel niet heeft. En daarom willen we u vragen mee te helpen met deze grote oogst. Iedereen die helpt met een gift van € 100,- krijgt van ons een boek (of een luister-CD naar keuze uit onze webshop. Samen kunnen we zo een groot verschil uitmaken in de levens van honderduizenden mensen. Helpt u mee? Lees hier meer! of Klik hier om te helpen en vermeld alstublieft bij uw gift "Healing GospelTruck" Bij voorbaat dank!  


Kort verslag zendingsreis van 6-23 juli 2017: Laos - Cambodja - Hongkong 
Het ligt alweer een tijdje achter ons, en degenen die mij op facebook volgen hebben al veel foto's en verslagen kunnen lezen van deze bijzondere reis. Laos was voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer en het was ook bijzonder om weer in Cambodja te zijn en een aantal goede vrienden te ontmoeten, maar de highlight was de conferentie in Hongkong, waarbij zo'n 5.000 Chinesen uit het vaste land van China waren gekomen. Velen met moeite omdat de regering hen ontmoedigde en velen zijn ook tegengehouden anders hadden we wel 10.000 deelnemers verwacht. De honger onder de Chinese christenen is enorm en de toewijding inspirerend. Het plan was om zeker 200 zendelingen in te zegenen maar het werden er 600. Boven bidden en denken bewoog God door Zijn Geest. 

Kort verslag zendingsreis 28 sept. - 5 okt. 2017: Trinidad
Al ruim 20 jaar kom ik in Trinidad, deze keer was het kort en intens tijdens de missie-conferentie, bedoeld om gelovigen te inspireren en te recruteren om de wereld in te gaan met het goede nieuws. De passie voor verloren zielen moet de harten van Gods kinderen in brand zetten om te gaan. Velen gaven gehoor en maakten en toewijding om hun leven hiervoor te geven. Ik heb hen vooral kunnen bemoedigen vanuit mijn eigen zendings-ervaring waarbij ik vooral veel verteld heb over ons werk in India. Ik deed dit niet om hen te betrekken bij onze projecten aldaar, maar ik was blij verrast toen ik afgelopen week werd geinformeerd dat de kerk uit Trinidad ook een multifunctioneel dorpshuis in India wil sponsoren. Voor hen die er meer over willen weten, kijk op www.abbachildcare.org


Komende zendingsreis: Filippijnen 7-21 November 2017 
De Filippijnen, land met 7000 eilanden, krottenwijken, tyfoons, vulkanen, overstromingen, jeepnies, rijstvelden en prachtige mensen. De eenvoud en liefde van Filippino’s is hartverwarmend en ik verheug me er op om weer te gaan samen met Dylan de Bruin, die er nu voor de derde keer naartoe gaat.


Dylan de Bruin gaat mee om te spreken in de evangelisatiecampagnes. Dylan is een jonge evangelist uit Hillegom met een passie om mensen over Jezus te vertellen en om voor zieken te bidden. Dit is de derde keer voor Dylan. Bid dat God hem machtig zal gebruiken. De kosten voor deze outreach zijn in totaal € 7.500,- Een uitdaging voor ons geloof, maar een goede investering in kostbare mensenlevens. We verwachten dan ook een goede 'oogst' binnen te halen.


Wilt u onze partner zijn en ons helpen om een oogst van zielen te winnen voor Jezus? U kunt online doneren, of uw gift storten op IBAN-nummer: NL46INGB000516 9971. Wie ons nu steunt met een gift vanaf € 50,- krijgt van ons een boek of CD naar keuze (kijk in de webshop wat u wilt). Hartelijk dank voor uw gift.


"Het mystery van de Opname" elke vrijdagavond op Family7 om 19.30

Op vrijdagavond 6 oktober 2017 is de eerste uitzending geweest om 19:30 uur van de serie ‘Het mysterie van de opname'.
Hierbij tevens een overzicht van alle uitzendingen in deze serie. Veel kijkplezier en inspiratie!
En wil je het boek zelf ook bestellen, klik dan hier om direct te bestellen.

Het mysterie van de opname
06-okt Afl. 1 De opname in de Bijbel
13-okt Afl. 2 De zeven opnames in de Bijbel
20-okt Afl. 3 Gods Mysteries
27-okt Afl. 4 Waken en verwachten
03-nov Afl. 5 Aardbewoners of hemelburgers
10-nov Afl. 6 De grote dag van Gods toorn
17-nov Afl. 7 De grote ontsnapping
24-nov Afl. 8 Verschillende visies over de opname
01-dec Afl. 9 Het verschil tussen opname en wederkomst
08-dec Afl. 10 Ben je klaar? De Joodse bruiloft
15-dec Afl. 11 Het grote feestmaal
22-dec Afl. 12 De bruidsverwachting
29-dec Afl. 13 Moeilijke vragen rondom de opname

Alle afleveringen worden de volgende dag herhaald om: 01:30u, 06:30u, 11:00u, 13:30u en 16:30u.
Op https://www.facebook.com/Family7tv deelt Family7 teasers en kondigen daar het programma ook aan: 
Mede namens Family7, de christelijke familiezender van Nederland, wensen we u veel kijkplezier en inspiratie.


Webshop - Nieuwste uitgaven!

 

   

Het mysterie van de Opname,
is een bijzonder boek over het mysterie van de gemeente die in een ondeelbaar ogenblik zal worden weggenomen Laat je inspireren door deze hoopgevende boodschap uit Gods Woord. 

Prijs € 15,- 

 

Nieuwe Wijn, het nieuwste boek van Jaap over de vreugde van de Heer, geïllustreerd met allerlei ervaringen uit zijn eigen leven. Een aanrader voor iedereen die ernaar verlangt dat anderen Jezus zullen leren kennen.

Prijs € 15,- 

 

Kunnen deze beenderen herleven?een profetische boek over eindtijd,  Israel en Gods plan voor deze wereld, met een sterk licht op wat er nu in de wereld gebeurd. Ook als luister CD te koop en nu ook verkrijgbaar in Engels

Prijs €Nederland - Activiteiten op Nederlandse bodem
Niet alleen in het buitenland zijn we actief, ook in eigen land zijn er allerlei activiteiten, het beste is dat je onze agenda raadpleegt waar alles in staat voor de komende tijd. Deze vindt je hier Een belangrijke conferentien wil ik echter apart vermelden, namelijk de gratis ManArise conferentie op 24-25 november a.s. Nog niet aangemeld? Klik hier!


Familie-Nieuws
Een bijzondere tijd sinds de laatste nieuwsbrief, want er waren heel wat jarigen in onze familie. David op 2 augustus, Daniel op 22 september en Antje op 25 september. Op 19 oktober (gisteren) waren Daniel en Jonne 10 jaar getrouwd, tussendoor was Noa van Grace en Jonathan jarig en vandaag (20 oktober) is Joyce aan de beurt en morgen (21 oktober) ben ik jarig. Een echte feestmaand in huize Dieleman.  Dat vieren we dan ook met veel plezier en lekker eten want ons gezin en onze kleinkinderen zijn de grootste schatten die we hebben. Op de foto al mijn kostbare schatten, maar omdat deze foto alweer een paar jaar oud is (waar blijft de tijd) ontbreken er inmiddels 4 kleinkinderen. Tijd dus, om weer is een paar mooie familiekiekjes te maken. Enfin, dat was het voor deze keer. Zegen en vrede en tot de volgende keer. We wensen onze vrienden, partners en sponsors Gods onmisbare zegen. In Zijn Liefde verbonden.


                                                                                                                                            Jaap & Antje Dieleman   


St. de Heilbode  |  Boomkleverlaan 263  |  3893-JW  I  Zeewolde  |  Tel: 085-1043412
Email: [email protected]   |  Site: www.heilbode.nl  |  Bank  IBAN: NL46INGB0005169971

 

Dit was een nieuwsbrief van Stichting De Heilbode
Afmelden | Wijzigen