Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser


Heilbode Nieuwsbrief September 2016
 

 

 

                          In deze brief:  Overdenking  - Antillen - Nederland - Nieuwste uitgaven


Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven.
Niemand komt tot den Vader, dan door Mij
Johannes 14:6

 

Beste vrienden,                                                                                      
Een andere vertaling zegt: Ik ben de Weg der Waarheid die tot het Leven leidt. Dat vindt ik prachtig. Hij is de Weg waar we op moeten wandelen, Hij is de waarheid die ons vrijmaakt, Hij is het Leven dat wij mogen Leven. Wat er ook aan moeilijke dingen gepreekt wordt en aan ingewikkelde leerstellingen voorbijkomt, toch veranderd deze simpele waarheid nooit. Hij is onze levensbron, onze kracht, onze vreugde, ons leven. Sommige mensen doen wel net alsof God lucht voor hen is, maar toch laat Hij hen niet stikken. Want in Hem bewegen wij ons, in Hem leven wij, bestaan wij, ademen wij. Ik hoorde zojuist iets moois en ik dacht wat een prachtige waarheid. Want een andere naam voor God is: "Ik ben". Hij is de Grote IK BEN. En wij hebben allemaal ons bestaan in Hem. Telkens als je het dus over jezelf hebt en zegt: "Ik ben..."  spreek je de geheime naam van je Schepper uit, zonder het te beseffen. Als je zegt: Ik ben blij, dan heb je Gods naam dus al genoemd. 

Hoe je het ook went of keert, je kunt niet om Hem heen en je komt nooit van Hem af. Hoe hemelhoog je ook klimt of hoe diep je ook in de duisternis weg wil kruipen, want Hij is "IK BEN" en Hij is niet alleen almachtig, maar ook alwetend en alomtegenwoordig. Dan kan heel bedreigend zijn als je niet op goede voet met God leeft, maar hoe veilig is het als je wel vriendschap met Hem hebt. Dan is er geen plek op de wereld waar Hij niet bij je is. En er is geen gevoel of gedachte die God niet kent. "Van verre kent Hij onze gedachten"; zegt David in Psalm 139. En... Hij heeft al de haren op je hoofd geteld. Dat kun je zelfs niet eens. Maar God wel! God is de Grote Ik Ben die dichter bij je is, dan jij bij jezelf. Je kunt gewoon nooit aan Zijn aandacht ontsnappen. En het allermooiste is: Hij houdt van je! Hij heeft het beste met je voor! Hij heeft je lief en Hij heeft een schitterend plan met je leven. Beter dan wat jij in je stoutste dromen voor jezelf kunt bedenken, groter dan je bidden of beseffen kunt. En dit is geen sprookje, het is waar! God heeft het allerbeste met je voor. Wat in je hart en je gedachten niet is opgekomen heeft God voorbereid voor hen die Hem liefhebben. En het allerbeste komt nog.

In deze onzekere en duistere wereld zijn veel mensen bang voor morgen. Wat zal er gaan gebeuren? We weten het niet, maar we weten wel: "Wat de toekomst brenge mogen, mij geleid des Heren hand", zegt een oud lied. Met Hem is het nooit saai, donker of uitzichtloos. Samen met de Grote Ik Ben unnen we de toekomst met verwachting tegemoet zien. Met Hem komt het goed want met Hem, in Hem en door Hem zijn we meer dan overwinnaars. En hij die overwint mag met Hem zitten op Zijn troon. We kunnen de toekomst dan ook met blijde verwachting tegemoet zien. En vanuit deze overtuiging bestaat er geen mooier werk dan anderen te vertellen van Gods liefde, anderen in contact met Hem te brengen en ze te winnen voor Hem. Dat gaan we op de komende zendingsreis naar de Antillen ook weer doen. Laten we tot Jezus gaan, die ons bij het hart van de Vader brengt, want wie Jezus gezien heeft, heeft de Vader gezien.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Jaap Dieleman


Zendingsreis - Antillen 3-18 november 2016
Het is alweer even geleden dat ik op de Antillen was. Heb er zo veel mooie herinneringen aan. Diverse mensen die we jaren geleden leerden kennnen en over wie we profeteerden hebben nu prachtige bedieningen. En deze vrienden ga ik opzoeken. In Aruba is dat Frank & Jacky Daal. Ze hebben een prachtig werk onder randjongeren, criminelen, ontspoorde mensen. Niet makkelijk maar zo zegenrijk. Het heet Good Samaritan Christian Centre in Oranjestad op Aruba. De eerste week ben ik bij hen en dan bezoek ik ook Christian en Nathalie Tan die alweer ruim een jaartje op Aruba wonen en daar ook een werk zijn begonnen. Na deze week zoek ik mijn goede vrienden Ramiro en Tamara Richards in Bonaire op. Ze hebben een mooie kerk "Rots van herstel"  Daar zal ik spreken in o.a. een mannenconferentie maar ook voor de leiders. Uw gebed voor deze reis en support is van harte welkom. Klik hier om ons werk te steunen.

Activiteiten in Nederland 
Maar ook in Nederland staat er weer van alles te gebeuren dat de moeite waard is. Voor degene die willen weten waar ik spreek, kijk dan hier in mijn sprekersagenda waar u een overzicht vind van de geplande spreekbeurten en wees welkom in deze diensten om bemoedigd en geïnspireerd te worden. Een paar activiteiten wil ik persoonlijk onder uw aandacht brengen. Zoals de conferentie in Hardinxveld, een speciale conferentie in Heerenveen en de jaarlijkse ManArise conferentie. Ook komt mijn Indiase Partner Kingsly Lazarus van 20-30 oktober naar Nederland. Hou de agenda in de gaten voor de details. En verder komt Paul Ai naar de ManArise conferentie maar hij zal ook nog op andere plaatsen spreken. Zie hier voor Pauls agenda. Hou onze agende in de gaten voor de details die nog zullen volgen. 

   


WEBSHOP - Nieuwste uitgaven!

 

 

Kunnen deze beenderen herleven? een profetische boek 
over eindtijd, Israel en Gods plan voor deze wereld, met een sterk licht op wat er nu in de wereld om ons heen gebeurd. Ook te verkrijgen als luister CD. 

  Prijs € 15,- 

 

Terug naar de toekomst, is een boek over de beproevingen van Job. Een boek dat antwoord geeft op vragen over beproevingen, onrecht en lijden. Vragen waarmee wij worstelen als alles misgaat en er geen uitkomst lijkt.

  Prijs € 15,- 

 

Gekocht en betaald, het nieuwe boek van Jaap Dieleman. Een inspirerende boodschap over de trouw van God aan Zijn verbond met ons. Nog even geduld want het verschijnt binnenkort. Houd de website dus in de gaten.

  Prijs € 15, - 

 

 


St. de Heilbode  I  Boomkleverlaan 263  I  3893-JW  I  Zeewolde  I  Tel: 085-1043412
Email: info@heilbode.nl   I  Site: www.heilbode.nl  I  Bank  IBAN: NL46INGB0005169971